Striimauskurssi

Korona ja audiovisuaalisen aikakauden yhtäaikainen myllerrys on tuonut myös toimituksiin haasteita. Miten olla samaan aikaan tapahtumapaikalla, asiakkaan lähellä ja ajan hermolla?

Entä, miten järjestää seminaarien, urheilu- ja kulttuuritapahtumien tai vaalipaneelien lähettäminen oman sivuston kautta omille tilaajille?

Striimaaminen, kun on niin hankalaa ja kallista. Pelkkää hepreaa.

Tai sitten ei.

Olen tehnyt web-pohjaisia lähetyksiä jo 2000-luvun alkupuolella. Ensin striimailin omaa nettiradiokanavaa, sittemmin 2010-luvun lähestyessä siirryin liikkuvan kuvaan. Tämän 20 vuoden aikana olen tehnyt livelähetyksiä niin Veikkausliigalle, Palloliitolle kuin alasarjojen sankareille. Mahtuu matkaan myös vaalipaneeleita, seminaareja, koulutustilaisuuksia ja perhejuhlia.

Nyt tarjoan teille mahdollisuutta tuoda striimaus lähelle jäsenistöänne. Koulutus kestää yhden illan, ja sen aikana osallistujat oppivat seuraavia juttuja:

– livestriimauksen rakentaminen tyhjästä
– kaluston liittäminen koneeseen
– grafiikkojen, videoinserttien ja mainosten lisääminen
– enkooderin käytön
– äänilähtöjen säätämisen

Eli käytännössä kaiken mitä striimaamiseen tarvitaan.

Kaikki nämä asiat tehdään OBS Studio -nimisen ohjelmiston kanssa. Tämä ohjelmisto on ilmainen, ja se toimii niin PC kuin Apple ympäristössä. Näin ollen koulutuksesta ei tule kalliita ohjelmistomaksuja piilotettuna kuluihin. Ainoastaan mahdollisen raudan ostaminen on erikseen laskutettavaa.

Halukkaille voidaan koulutukseen sisällyttää eri pyynnöstä myös Wirecast.

Koulutuksessa käydään myös läpi osallistujien nykyistä kalustoa (tietokoneet, kamerat, jne), ja opastetaan niiden muuttamista striimauskäyttöön. Näin ollen mahdolliset hankinnat striimin tekoon jäävät vähäisiksi. Puhutaan satasista. Se maksaa itsensä hektisessä uutisarjessa nopeasti takaisin.

Ja mikä parasta, olen täysin kaksikielinen pedagogi, joten takaan laadukkaan ja perusteellisen läpikäynnin.

Myynnissä on kaksi osallistumismahdollisuutta. Ensimmäinen sisältää pelkän koulutuksen, jälkimmäisessä on myös kaappari ja Thunberbol 3 -kaapeli.

Ensimmäinen koulutus on 16. marraskuuta kello 18–21.00 Paimion aikuiskoulutuskeskuksen tiloissa. Ilmoittautuminen päättyy 9. marraskuuta. Kurssi on mahdollista käydä myös etänä Teamsin kautta.

Seurat, yritykset ja järjestöt: kysykää pakettitarjousta organisaatiollenne osoitteesta mikko at mnr . fi

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop